מוסיקה קלאסית

סוגי מוסיקה מקורבים לקלאסית, מחזמר, מלחינים ומנצחים, מבצעים וביצועים, הקלטות ותיאוריות מוסיקלית.

מוסיקה קלאסית

הודעהעל ידי טלי מודן » 23 מרץ 2009, 16:04

אי שם במהלך שנות לימודי באוניברסיטה, בזמן שהיו חסרים לי 2 נקודות לסיום הסימסטר, מצאתי את עצמי בקורס של מוסיקה קלאסית. אני ועוד 6 סטודנטים חסרי ברירה ומזל כמוני התכנסנו בחדר המוסיקה עם המרצה הרוסייה ששכחתי את שמה ולמדנו על שופן, באך, בטהובן ושאר יוצרים גרמניים.

אם אני זוכרת טוב, אז בקורס סטטיסטיקה כבר קיבלתי ציון יותר גבוה מאשר בקורס הזה, אבל לפחות סגרתי את ה-40 נקודות לסימסטר. די מפתיע שדווקא חובבת מוזיקה, תיאטרון ותרבות בכלל כמוני, לא תעשה חיל בקורס הזה, אז אם אהיה כנה, כן התחברתי לחומר הנלמד אך כנראה שפחות למרצה המשעממת.

בכל אופן, לקונצרטים של הפילהרמונית אני בינתיים לא הולכת אבל שמעתי רבות על נפלאות הצלילים הקלאסיים. בעבודתי האחרונה הייתה לי בוסית שכשהייתה עמוסת לחצים הייתה שומעת את הקונצ'רטו לפסנתר ואני יכולתי לנשום לרווחה. הייתי ממליצה לכל עובד עם בוס עצבני לרכוש עבורו שי צנוע וערב לאוזן שישתלם רבות לשניכם. מסתבר שלא רק על בוסים עצבניים יש למוסיקה הקלאסית השפעה מבורכת, אלא גם על עוללים קטנים. במקרה של תינוק צווחני מרעב, שיעמום או סתם כי ראה יותר מדי את דץ והכבשה שושנה, ניגון "בייבי מוצארט" יכול בהחלט לסלול את הדרך לשקט ושלווה (גם אצל התינוק).

כיום, הודות ליו טיוב, אימיול ושאר תוכנות ההורדה, לא צריך ללכת לקונצרטים בתיאטרון חיפה או אפילו לטאוור רקורדס כדי להנות מיתרונות המוסיקה הקלאסית, צריך רק להתחבר לאינטרנט, להוריד את הקונצ'רטו המבוקש, לעצום את העיניים ולהירגע.
העיר כרמיאל שוכנת על אם הדרך בין עכו לצפת, בבקעת בית הכרם. מצפון לה מתנשאים הרי הגליל העליון ומדרומה - הרי הגליל התחתון. העיר מרוחקת 35 ק"מ מטבריה, 22 ק"מ מעכו ו - 45 ק"מ מחיפה, ומשתרעת על שטח של כ -24,000 דונם.
טלי מודן

Re: מוסיקה קלאסית

הודעהעל ידי Dudi Tamir » 30 מרץ 2009, 16:59

אכן מוזיקה בכלל, ובפרט מוזיקה קלאסית, יכולה לכולל פלאים בנפש האדם!
רק ממליץ לך(טלי מודן) לבקר בעולם קונצרטים, ולחוש את ההרגשה של הופעה חיה ומה ההבדל.
ואם כבר לשמוע בבית,אז לתת למוזיקה כבוד, ולעצמך הנאה ולשמוע במערכת סטריאו מכובדת!
אחרי ביקור של 4 פעמים במחזות זמר בלונדון, תאמינו לי, זה ממכר ושווה כל גרוש.
דודי תמיר - מפיק מוסקלי
www.class-a-studio.co.il
Dudi Tamir

Re: מוסיקה קלאסית

הודעהעל ידי מייקל יהודה » 30 מרץ 2009, 23:10

טוב... אז הינה בדיחה קטנה על הנאמר לעיל... :mrgreen:
קרית ים היא עיר במחוז חיפה, ממוקמת 8 קילומטרים צפונית לחיפה והיא אחת מהערים המרכיבות את הקריות. קריית ים נוסדה בשנת 1941 והוכרזה כעיר בשנת 1976.
סמל אישי של המשתמש
מייקל יהודה
מנהל האתר

חזור אל מוסיקה קלאסית

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד