מי הם ידידיה הטובים של הנשים פרט ליהלומים והומואים? מי אם לא תכשירי האיפור והטיפוח, שאין אישה שלא מצוידת בהם היטב החל מגיל 12 לערך. תראו לי אישה שלא נושאת בתיקה איזה גלוס, מסקרה או קרם ידיים לעת הצורך. זהו הפק"ל הנשי.
ראיתי לא מזמן תוכנית בטלויזיה בה הראו כיצד חוגגות בנות 8 את יום הולדתן. אם בנות ה -30 הולכות להתפנק בספא ובנות ה – 40 מזריקות בוטוקס, אז הקטנטנות האלו אינן רחוקות מכך, כאשר הן חוגגות ביום כיף של מריחת לק על הציפורניים, איפור פורים על הפרצוף ותלבושות שלא היו מביישות בחורה בת 20. הדבר העצוב הוא שזה לא גדר צחוק או כיף חד פעמי, אלא ישנן המון בנות שמגיל צעיר כבר עושות מניקור ומשתמשות בקרם של לוריאל רויטליפט ולא של אמא.
במקביל לירידת הגיל שבו הבנות משתמשות במוצרי האיפור והטיפוח, ישנה עליה במגוון אותם מוצרים. מאות סוגי קרמים לפנים, לעיניים, ליום, ללילה, איפור ערב, איפור לילה ועוד. בתור מכורת "סופר פארם", שמבקרת בו אחת לשבוע לפחות בתירוץ של משחת שיניים ובסוף יוצאת עם בושם וסט צלליות (זה היה במבצע!), אני מודה שאני די מתמצאת בנושא ובכל פעם שאיזו חברה רוצה לרכוש קרם פנים או פודרת נצנצים באבקה, היא ישר מזעיקה אותי לייעוץ בסניף הקרוב בקריות (אם אני לא כבר שם).
מבחינתי, שימוש בתכשירי הטיפוח הוא טקס יומיומי בעל חשיבות בדרגה גבוהה. אין כמו לצאת מהמקלחת בריח פטצ'ולי לבנדר של סבון של פעם, היישר לקרמים המלטפים בריח וניל של ללין ולסיום התזת מי ורדים מהבודי שופ. פינוק אמיתי לאחר יום מפרך מול ערוץ ביפ, אין ספק.